fredag 26 juni 2015

KM i lydnad och agility-15


Mallig lydnads-grävling <3

Såå vi har även rivit av KM i både lydnad och agility i veckan! Appellspår blev det inget då för få var anmälda samt att det var samma kväll som vi var i Dala-Floda. Agilityn var inte mycket att skryta med, Tetris gjorde fyra fina lopp med något skräpfel i varje så där slutade vi på en fjärde placering.

Lydnaden i går kväll var väl däremot i en klass för sig, och inte helt positivt menat ;) Ett stort shout-out dock till grävlingsflickan som både låg stadigt på platsliggningen (!) och visade tänderna som en fotomodell, woop-woop!

Bekymren startade när vi tillsammans taggade igång som attan på Tetris externbelöning och vi sen gick in på planen, utan att ta belöningen med oss. Externbelöningens mening och innebörd har visst sipprat ut genom corgins jättelurar på dom typ 6 månader då vi inte har tränat alls med det. Typ. Hrm. Bra där, matte.

Vad som sen hände avspeglas väl i betygen, Tet hade inte alls någon lust att röra sig bortifrån sin smarriga godisburk, speciellt inte med mig, den falske invaggaren av hopp. Yes, it's true. Jag fick lyfta upp henne från ligg där hon låg stadigt som en sur höna och blängde på mig. Och om någon undrar så borde jag verkligen ha fått en nolla där, men kära domaren var väl lite tillfälligt förvirrad av vår låga prestationsnivå ;)

Moment Betyg Kommentar
Platsliggande 10
Tandvisning 10
Linförighet 5,5 Släpper, släpar, DK, gnäller
Läggande 5 Släpper i transporten, bra läggande, sätter upp
hunden handgripligen
Inkallande 9,5 Något segt
Ställande 7 Går något steg, DK hand
Apportering 10
Hopp över hinder 8 Slår i hindret
Helhetsintryck 6 Mycket plock, något okoncentrerad
Poäng 154 p

Efter läggandet tog hon sig däremot i kragen och vi avslutade med helt OK poäng (och en leende domare som säger "just sådär ska det se ut" om apporteringen), så tillslut fick Tetris och hennes godisburk varandra ändå. Poängen räckte till en andraplacering vilket höjer vårat personbästa på KM ett snäpp. Nu ska vi ösa på med externbelöningsträning och pepp på linförighet, sista chansen på vårt LP1 närmar sig med stormsteg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar