torsdag 2 april 2015

Nedansiljans BK 29/3


Startnummer! Verah importante


Alltså alltså alltså, jag är så kär i den här hunden! Som hänger med på tok som att sitta i ett ridhus en hel dag med en massa andra skälliga hundar, nöjt sover på det som nu är världens skitigaste jacka mellan varven och ändå är tokladdad och pepp när hon märker att det är vår tur att köra ^^

Leran som var i och runt körhallen är ett kapitel för sig, låt mig bara säga att efter två dagar av snöblandat regn var det nog ingen som inte åkte hem med åtminstone en halvliter mer grus än dom hade på sig när dom kom dit.
Bonusgåta: Vad är beigt och låter "schluuurp"?
Svar: Låne-toyotan efter att Elias kört ut på en tom grusplan framför körhallen med orden "va fan är det ingen som står här för"... Jodå, vi kom loss till slut.

Agilityloppet där jag då jagade vår sista pinne gick superbra, ända fram tills Tetris tog ett skutt från gungan innan den slagit i riktigt och därmed gav oss en femma. Släppte henne sen fritt på bommen och trots korta ben hann domaren se att inget av dom var på sista kontaktfältet, tji så det så.
Kul bana, här är ritningen ->  http://www.goodgirl.se/sub/agility/banor/2015_03_29_rattvik_agilityklass1.pdf

Första hopploppet var kul och snurrigt med många byten och en lite halvknepig tunnelingång där det var en klar fördel att kunna skicka sin hund och själv sticka på insidan för att placera sig rätt. Tetan fixade biffen och efter att ha åkt ner från en andraplats till en fjärde (nervpirrande) så visade det sig att det räckte till en pinne!

Sista hopploppet hade någon sadistisk agilitydomare tänkt ut, låånga raksträckor och inget slalom där en kunde få hämta andan lite. Nollade banan på 26 sekunder och med en mindre hjärtinfarkt i starten, och det kändes länge osäkert om det skulle räcka. Men jodå! 5'e plats, 5'e pinnen och därmed också vår allra första titel, helt oväntat! Tettingen kan nu i officiella sammanhang kalla sig för AgHD1 Gusigan's Snöflinga.

Så sammanfattningsvis kan jag ju inte vara annat än sjukt nöjd med helgen, även om vi inte fick det vi var ute efter. Nya tag i Norberg om två veckor, det är kul att åka på tävling med husse men vi vill ju hänga med våra polare i klass 2 ;)

Movietime!


    





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar